Twaalf trends voor kerstmis, door trendwatcher Sandra Könings

2 mei 2017

Op Christmasworld waren twaalf duidelijke trends te ontwaren. Op de beurs in Frankfurt  was zoals gebruikelijk veel traditioneel kerstspul te vinden in rood en wit. Zeker voor de Duitse markt blijven deze kleuren altijd populair. Verder was de alomtegenwoordige trend hygge zichtbaar en werd duidelijk dat met kerst heel veel mag: hout, goud, groen en blauw zijn stuk voor stuk trends.

Trend 1: Traditie
Kerst is altijd groot en commercieel. Rood staat voor het typische kerstgevoel. De kleur is dit jaar iets speelser en frisser en wordt veel gecombineerd met wit.

Trend 2: Wit
Wit is er in veel verschillende vormen. Puur en natuurlijk in heel veel varianten, van gezellig tot design. De meer urban kant van wit is stoerder en combineert wit met grijzen en zwart. Dominant: knus en gezellig al dan niet met een laagje sneeuw en soms wat zacht grijs. Een nieuwe term voor gezelligheid is hygge.

Trend 3: Puur Natuur
De hang naar puur natuur is er in meerdere thema’s en is dus echt dominant. Heel veel hout, leer en bont en grove structuren dragen bij aan een warm, kleurloos verhaal. Hout wordt gebruikt in zijn ruigste vorm en gecombineerd met veel andere neutralen, ook met textiel.

Benieuwd naar de laatste 9 trends? Lees het aanstaande vrijdag in de nieuwe Home & Living! Nog geen abonnee? Klik hier!

 

 

 

 

Tags:Nieuws