Project voor betere verkooppunten in buitenstad

7 februari 2018

Medio januari lanceerden INretail en Bureau Stedelijke Planning het project ‘Vitale Buitenstad’. Het doel is om retailers, beleidmakers en vastgoedeigenaren te helpen het evenwicht te verbeteren in vraag en aanbod van de buitenstad. Vitale Buitenstad is een vervolg op onderzoek uit 2015 naar de wenselijke ontwikkelingen in de decentrale retail.

Bijna de helft (48%) van de winkelmeters in ons land bevindt zich in de buitenstad. Net als in de binnensteden en dorpskernen is ook in de buitenstad sprake van te veel winkelmeters en andere typen verkooppunten. De buitenstad heeft minder, maar wel betere verkooppunten en gebieden nodig. Veranderend consumentengedrag en verdergaande digitalisering vragen om maatregelen.

INretail en Bureau Stedelijke Planning gaan samen met projectpartners via onderzoek en werksessies met deskundigen en belangstellenden kennis over de buitenstad vergaren. Ook gaan zij een gezamenlijke koers bepalen en instrumenten verzamelen of ontwikkelen die in de praktijk helpen bij het nemen van lokale maatregelen. Op 1 oktober 2018 worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd tijdens het congres Vitale Buitenstad.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deelname aan de werksessies en het bepalen van effectieve instrumentaria. Meer informatie

Tags: , ,Nieuws