Piet Hein Eek en IKEA deel 2

28 maart 2018

In april 2018 lanceren IKEA en de Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek de designcollectie Industriell: het beste van twee werelden. De eigenheid van handgemaakte producten en de toegankelijkheid van productie op grote schaal.

De Industriell-collectie bestaat uit stoelen, tafels, zitbanken, lampenkappen, theedoeken, borden, glazen, vazen en een wandkast. Hierbij zijn handgemaakte producten met menselijke imperfectie gecombineerd met productie op grote schaal met hout, glas, keramiek en textiel. Handgemaakte schetsen en mallen zijn omgezet in digitale ontwerpen, om zo de menselijkheid en individualiteit te behouden.

Bovendien is het doel om zo min mogelijk materiaal te verspillen. Zo zijn van de wandkast alleen de restanten van zaagsneden en gaatjes afgevoerd. Imperfecties als knoesten en afwijkingen in de structuur en kleur van het vurenhout zijn behouden.

Vorig jaar werkte Eek voor het eerst samen met IKEA, resulterend in de Jassa-collectie in gelimiteerde uitgave. De nieuwe Industriell-collectie is de volgende stap. (Bron/Beeld: Interieurjournaal.)

Tags: , , ,Nieuws