Opvallend op Heimtextil 2018

30 januari 2018

Walhalla van textiel… Met Heimtextil was Frankfurt een week lang het textielwalhalla van de wereld. Duizenden internationale exposanten van allerlei pluimage toonden in elf immense hallen hun nieuwste collecties, technieken en dessins. Wat viel interieurstylist Nathalie Schalke op?

De toekomst… Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat textiel in de toekomst een meer communicerende rol kan vervullen. Zo kunnen we binnenkort via de stof in onze handtas onze mobiele telefoon opladen. Ook is er de Commuter Trucker Jacket – van Google samen met Levi’s – waarmee je via de mouw je telefoon kunt bedienen. En er zijn interieurstoffen waarin dimbare led-verlichting is verwerkt.

De stad… Momenteel woont meer dan de helft van de wereldbevolking in grote steden en als de migratie van platteland naar steden zich zo blijft voortzetten, woont eind 21ste eeuw nagenoeg iedereen in een (mega)stad. Met alle gevolgen voor de manier waarop we ons leven inrichten.

Recycle, re-use & remake… Door de verstedelijking groeit ons afval, maar we gebruiken het als grondstof voor nieuwe woningen, bouwmaterialen, meubelen en accessoires. De filosofie van One man’s trash, another man’s treasure is het toppunt van sustainability. Handmade, ambachtelijk, uniek, rauw en opnieuw gemaakt is de trend.

Weelderig & overdadig… van vloer tot plafond zijn de materialen rijk gedecoreerd, zacht, luxe en comfortabel. Boutique, barok, boudoir en art nouveau-sferen worden gekenmerkt door luxe, weelderigheid en overvloed.

Aaibaar… Zachtheid, aaibaarheid en comfort zijn de belangrijkste waarden in de trend waarin voor tender, love & care een hoofdrol is weggelegd. Dat vraagt om grote leefkussens en ultrazacht beddengoed.

Tags: , ,Nieuws