QO Amsterdam wint publieksprijs 'Sustainability Award'

QO Hotel

Hotel QO Amsterdam heeft de publieksprijs 'Sustainability Award' gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het hotel wist de aandacht van het stemmende publiek te vangen met hun algehele circulaire ontwerp en de integratie van de duurzame aspecten in alle delen van het hotel. 

Voor de bouw van het hotel is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zorgen de bewegende gevelpanelen voor extra isolatie en is er een hightech-kas op het dak.

Het project is verwezenlijkt door twee verschillende architecten. Mulderblauw werd geselecteerd vanwege hun specialisme in het ontwerpen van hotels en Paul de Ruiter Architects werd in de arm genomen vanwege hun kennis van duurzame architectuur.

'Er is een sterke verbinding tussen sustainability en de arhitectuur van QO: Ze werken zo volledig samen dat het haast onmogelijk is om te onderscheiden wat een beslissing vanuit het oogpunt van duurzaamheid was en wat een architecturale beslissing was', aldus Robert Mulder, architect en eigenaar van Mulderblauw. 

Vorig jaar wist dit hotel ook een aantal prijzen in de wacht te slepen. Zo won het hotel een internationale AHEAD Award voor Beste Nieuwe Urban Hotel- Newbuild en won het een SBID Design Award voor het ontwerp van bar Juniper & Kin. Ook wonnen zij eerder een Hotel Property Award voor hun duurzame concept en kwaliteitsstandaarden. 

 

Thema's
Lees ook
Gouden marmoleumvloer

Gouden marmoleumvloer

Forbo Flooring heeft de jubileumtentoonstelling ‘De Schatkamer’ in de Hermitage Amsterdam gesponsord met een gouden Marmoleumvloer. De vloer ligt in de grote zaal beneden en leidt bezoekers via de trap naar de 20 kleinere zaaltjes boven. De vloer past goed bij het museum, dat de ambitie heeft om het duurzaamste museum van Nederland te worden....

MaterialDistrict Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam

Van 12 tot 14 maart vindt in Rotterdam Ahoy MaterialDistrict Rotterdam plaats. Hier kunnen bezoekers ontdekken wat er zoal mogelijk is op materiaalgebied. De belangrijkste ontwikkelingen in de interieursector gaan over een gezonde omgeving met een optimale akoestiek, veel daglicht, een gezonde luchtkwaliteit, veel groen en natuurlijke materialen,...

Auping wint Circular Award Business 2019

Auping wint Circular Award Business 2019

Auping wint de 'Circular Award Business' met hun volledig circulaire matras 'Revive'. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Den Haag. Eerder viel Auping al in de prijzen in de categorie 'consumptiegoederen'.  De Circular Awards gaan naar producten of projecten die laten zien wat circulaire economie kan...