Masterly The Hague

12 september 2018

Masterly the Hague is een nieuw jaarlijks festival dat het werk van Oude meesters combineert met speciaal hiervoor ontworpen Dutch design. Van 20 tot en met 23 september zijn 25 stijlkamers in het Museumkwartier in Den Haag voor het eerst opengesteld voor publiek, met hierin deze ontmoeting tussen Oude en ‘nieuwe Meesters’.

De deelnemende designers, fotografen en kunstenaars lieten zich door een historisch schilderij inspireren en produceerden vervolgens een compleet nieuwe werk. Zo zijn nieuwe ontwerpen te zien van keramiek, goud, porselein en glas. Ook in fotografie, couture, wandbekleding, sneakers en bestek, worden Oude Meesters op geheel eigen wijze tot leven gebracht.

Curator Nicole Uniquole maakte de zorgvuldige match tussen schilderij en eigentijds ontwerper, wat resulteerde in presentaties met werk van onder andere Viktor & Rolf, Royal Leerdam, Moooi carpets, Jan Taminiau en Bibi Smit. Leuk detail: het hedendaagse design is ook te koop.

Masterly The Hague is een initiatief van Nicole Uniquole en Willem Jan Hoogsteder. art direction en styling is in handen van Maarten Spruyt.

Masterly The Hague, Lange Vijverberg 14, 15,16, Den Haag, masterlythehague.com

 foto: Annemarie Sabelis

Tags: , , , , , , , , ,Nieuws