Lovely Light

4 april 2018

Voor alle interieurprofessionals die met licht werken: de nieuwe tentoonstelling Lovely Light biedt een ontdekkingstocht langs 125 bijzondere materialen die allemaal een relatie met licht hebben. Functioneel of esthetisch. We hebben licht nodig om te kunnen leven, voor zuurstof, voor energie en voor onze gezondheid. Met licht kunnen we de hele nacht doorfeesten en kunnen we kleuren zien, van licht worden we vrolijk. Daglicht stimuleert het lichaam om serotine aan te maken, wat grote invloed heeft op onze stemming, geheugen, eetlust, zelfvertrouwen, emotie en zelfs de verwerking van pijnprikkels.

Maar wat kan materiaal allemaal met licht? De Materia-tentoonstelling toont materialen, inspirerende projecten en bijzondere objecten. Materialen die extra daglicht de ruimte in brengen of juist licht absorberen. Doorschijnend hout en beton, superblack coatings die bijna honderd procent licht absorberen, de mooiste glow-in-the-darks, textiel met led, automatisch zonwerend glas, energieopwekkende folies en materialen die interactief translucent zijn.

Materia heeft Lovely Light exclusief samengesteld voor ARCHITECT@WORK. Beide zijn te zien op 25 en 26 april in Luxemburg, en op 12 en 13 september in Rotterdam. Gratis aanmelden kan hier

Tags: , , , ,Nieuws