Lego introduceert bioplastic

4 april 2018

Lego gaat verduurzamen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat botanische Lego-elementen, zoals bladeren, struiken en bomen, binnenkort worden gemaakt van plantaardig plastic vervaardigd van suikerriet. Deze ‘eco-Lego’ komt later dit jaar op de markt.

Gewone stukken Lego zijn gemaakt van acrylonitril butadieenstyreen, een zeer sterke en veerkrachtige op petroleum gebaseerde kunststof. Onder druk van milieugroepen heeft Lego in 2015 miljoenen geïnvesteerd in de zoektocht naar een duurzaam alternatief voor dit plastic. Dat alternatief is polyethyleen, een zachte, duurzame en flexibele kunststof op basis van suikerrietmateriaal. De eerste stukken die Lego heeft gemaakt van dit materiaal, zijn botanische elementen, zoals bomen en bladeren.

De bioplastic is ontwikkeld in samenwerking met het Wereldnatuurfonds (WWF) en wordt gemaakt van gecertificeerde, verantwoorde suikerriet. Met de verduurzaamde botanische elementen maakt Lego een eerste stap om in 2030 alleen nog maar duurzame materialen in kernproducten en verpakkingen te gebruiken. Dus we kunnen binnenkort op biobased bricks rekenen. (Bron/Beeld: Materia.)

Tags: , , , ,Nieuws