Dutch Design op London Design Festival

12 september 2018

Van 15 tot en met 23 september vindt voor de 16e keer het London Design Festival plaats. Met het Victoria & Albert museum als officieel kloppend hart, verandert Londen weer in een compleet designlandschap vol kunst en design evenementen. Waarbij ‘ons’ Dutch Design ook goed is vertegenwoordigd.

Op het programma een tentoonstelling van levensgrote installaties, een design forum met meer dan veertig internationale sprekers en vijf grote design beurzen: 100 % Design, Decorex International, designjunction, Focus/18 en London Design Fair.

Niet te missen zijn de Landmark Projects: grote installaties verspreid door de stad, van top designers. Met op Trafalgar Square het interactieve stuk Please Feed the Lions van Es Devlin. Ook een installatie van Nederlandse bodem: ontwerpduo Scholten & Baijings presenteert in de Fortnum & Mason flagship store in Piccadilly hun werk Time for Tea, een live installatie van meer dan tachtig met zorg geselecteerde design producten die samen het theeritueel uitbeelden.

Nog meer Dutch Design is te zien bij Dutch Stuff Returns, een speciale expositie met eigentijds werk van Nederlandse designers op de Londen Design Fair in de Old Truman Brewery.

London Design Festival 2018, 15 t/m 23 september, londondesignfestival.com

Tags: , , , , , , , , , , ,Nieuws