Designday 2018: The Beauty of Waste

3 april 2018

Het thema van Designday in Maastricht is dit jaar The Beauty of Waste. Een actueel thema, aangezien steeds meer ontwerpers, architecten, bedrijven en organisaties zich bezighouden met duurzaamheid, afvalstromen en de circulaire economie.

In een uitgebreid programma met lezingen en workshops laat Designday zien dat ontwerpers de meest creatieve ideeën bedenken om het probleem van (zwerf)afval op te lossen. Bekende én beginnende getalenteerde ontwerpers zullen reflecteren op drie thema’s: Recycle, Re-use en Prevent. Daarnaast zijn er kleine mini expo’s die een eigen blik werpen op het thema en kun je ontwerpers aan de slag zien in een Designer@work op de vloer.

Designday vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 27 mei in Maastricht. Maar je kunt de hele maand mei in de stad terecht voor de speciale designroute die Designday heeft uitgezet. Dit keer is de route diverser en uitgebreider dan vorig jaar. De route leidt langs straatjes met bijzondere designwinkels, door het historische Jekerkwartier met de vele kerken en kloosters en het bruisende Sphinxkwartier, de culturele, creatieve en ondernemende wijk in ontwikkeling. Dus loop eens een rondje door hotspot Maastricht en laat je voor, na of tijdens Designday verrassen.

Tags: , ,Nieuws