Design made by vluchtelingen

16 mei 2018

MADE 51 is een initiatief van de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees), dat traditioneel handwerk van vluchtelingen combineert met hedendaags design. In februari 2018 werd de collectie voor het eerst gepresenteerd tijdens de Ambiente beurs in Frankfurt.

Uitgangspunt van MADE 51 is, dat hoewel vluchtelingen misschien wel alles achter zich hebben moeten laten, ze hun vakmanschap, vaak overgeleverd van generatie op generatie, altijd met zich meenemen. Van de leerbewerking van het Toeareg volk in Burkina Faso tot het fijne borduurwerk van de Syriërs in Libanon.

MADE 51 helpt vluchtelingen om hun ambacht in te zetten, om weer een bestaan mee op te bouwen. Door traditionele vaardigheden te moderniseren en samenwerkingen aan te gaan met merken en ondernemingen, verbindt UNHCR door vluchtelingen gemaakt handwerk met de internationale markt. Het resultaat: uniek design, met als hoger doel de culturele traditie levend houden en de vluchteling weer deel te laten nemen aan de samenleving.

Voor meer informatie: made51.org

Tags: , , , , , , ,Nieuws