Cursus meer doen met groen!

9 mei 2018

Ondertussen is groen onmisbaar in onze interieurs. En dan gaat het niet over groene meubels of groene muren, maar groene planten! De plant is jarenlang weggeweest, maar staat nu weer volop in de belangstelling. Niemand kijkt meer op van de term urban jungle en ook in de retail en horeca heeft het groenvirus toegeslagen. Hoe komt dit? Wat zijn de sociale en maatschappelijke ontwikkelingen die de belangstelling voor planten in het interieur weer doen opleven? Wat zijn trends op het gebied van groen en hoe kun jij die toepassen in het interieur? Waar koop je de juiste producten en hoe realiseer je deze inspirerende plannen?

NIA ACADEMIE volgt deze ontwikkelingen op de voet en wil stylisten graag bijscholen op dit gebied. Voor iedereen die meer wil doen met groen in het interieur – voor zichzelf of voor opdrachtgevers – geeft NIA ACADEMIE een 1-daagse cursus Groenstyling op dinsdag 15 mei (VOL) en donderdag 28 juni.

Deze cursus is bedoeld voor iedere starter of professional die graag meer wil weten over plantstyling en trends op het gebied van groen in het interieur. Ook is deze cursus geschikt als je meer groen wilt toepassen in je interieurontwerp. Net als met het toepassen van textiel, of bij het maken van een lichtplan, moet je met plantstyling weten wat je doet als ontwerper of stylist. Er zijn talloze dingen waar je rekening mee moet houden.

Dit leer je op deze eendaagse cursus: wat doen planten met een ruimte? En hoe zit dat met planten en licht? Wat doet het altijd goed en waar moet je nooit aan beginnen? Belangrijke vragen die je jezelf als ontwerper moet stellen als je groen toe wilt passen in een interieur.In de cursus leer je over styling met planten en krijg je ook praktische tips over uitvoering en onderhoud.

De inhoud van de cursus is als volgt:

  • Introductie
  • Trends in groen
  • Moodboard maken
  • Beplantingsplattegrond maken
  • Tips voor praktische uitvoering en onderhoud
  • Planten en verlichting

Judith Baehner verzorgt deze cursus. Zij is één van de bekendste groenstylisten van Nederland.

Vragen?
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een e-mail aan de NIA ACADEMIE. nia.vragen@gmail.com

Tags: , , , , , , , , ,



Nieuws